Inloggen

Over het NS Panel

Het NS Panel is een initiatief van NS. Het NS Panel vertegenwoordigt alle treinreizigers in Nederland.

Als lid van het NS Panel laat u uw stem horen! Door uw deelname heeft u direct invloed op belangrijke beslissingen die NS neemt. Met uw mening, feedback en suggesties kan NS haar producten en services beter op uw wensen afstemmen.

Soort vragen

Wij vragen wat u vindt van het reizen met de trein, de reisinformatiemiddelen van NS, nieuwe kaartsoorten en nog veel meer.

Hoe werkt het NS Panel?

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor het NS Panel door naar aanmelden te gaan en nogmaals op aanmelden te klikken. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvangt u een e-mail waarin wij uw deelname aan het panel bevestigen. In deze mail staat een link naar uw persoonlijke pagina. Hier kunt u inloggen met uw e-mailadres en het wachtwoord dat u zelf heeft opgegeven. Uiteraard is uw wachtwoord beschermd en voor niemand inzichtelijk.

En dan?

Als panellid wordt u regelmatig via e-mail uitgenodigd om een enquête in te vullen. Dit zal een aantal keren per jaar zijn. In de e-mail wordt vermeld waar de enquête over gaat en hoeveel tijd het invullen in beslag neemt. Uw antwoorden worden vervolgens anoniem verwerkt. U kunt de vragenlijst invullen op het moment dat het u uitkomt. Indien u een keer niet in de gelegenheid bent om deel te nemen dan is dat geen enkel probleem. Deelname is altijd vrijblijvend. Hopelijk doet u dan de volgende keer weer mee.

U kunt ook benaderd worden om deel te nemen aan een interview of groepsdiscussie. Ook dan is deelname geheel vrijblijvend.

Resultaten van onderzoeken

We stellen u als eerste op de hoogte van de belangrijkste resultaten. De belangrijkste resultaten leest u ieder kwartaal in de NS Panel Nieuwsbrief. Deze resultaten vindt u ook hier.

Privacy

NS gebruikt onderzoeksresultaten ter ondersteuning van haar bedrijfsvoering. NS kan deze resultaten publiceren (bijvoorbeeld op de website van NS) of delen met specifieke partijen (bijvoorbeeld met ProRail of het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat). De informatie die gedeeld wordt zal nooit teruggevoerd kunnen worden naar persoonsniveau maar zal alleen op geaggregeerd niveau (van bepaalde groepen respondenten samen) gerapporteerd worden. De resultaten van een onderzoek worden altijd zonder persoonsgegevens aan NS verstrekt, tenzij u zelf aangeeft mee te willen doen aan een onderzoek waarvoor wij u persoonlijk moeten benaderen. Alle onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijke marktonderzoeksbureaus. Uw persoonsgegevens worden dus uitsluitend gebruikt om u te benaderen om deel te nemen aan het NS Panel of voor een specifiek onderzoek en worden strikt vertrouwelijk behandeld. Deze bureaus verstrekken geen persoonlijke gegevens aan NS, tenzij u daar toestemming voor geeft. Voor meer informatie over het privacy beleid van NS kunt kijken op https://www.ns.nl/privacy/marktonderzoek-en-wetenschappelijk-onderzoek.html.